A fagyi visszanyalt

2024. március 7. csütörtök. 15:53

Az újbudai pedofilbotrány gyanúsítottjának anyját még tavaly tüntette ki László Imre, a budai kerület DK-s polgármestere. A megdicsőült hölgy a közösségi médiában büszkén fotózkodott a helyi baloldal notabilitásaival, a szocialisták egykori elnökével, no meg a Momentum parlamenti képviselőjével is. A jobboldali médiában ezért aztán némelyek nem is lepődtek meg azon, hogy ne adj’ isten el akarták tussolni a kitüntetett hölgy szexuális kényszerítés miatt büntetőeljárás alá vont fiának ügyét, aki történetesen pedagógiai asszisztensként fajtalankodott gyerekekkel.

Erre szokták mondani Budán is pestiesen, hogy a fagyi visszanyalt. Sic transit gloria mundi. Így múlik el a világ dicsősége. Vagy ha akarom: amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek. Gyurcsány Ferenc pártja ugyanis a múlt héten az adófizetők által nyújtott drága ellátmányt arra fordította, hogy teleplakátolja az országot egy olyan hirdetéssel, amely a pedofíliával hozza majd össze Orbán Viktort és kormányát. Az ízléstelen gyűlöletkampányt vezénylő Fleto és bandériuma korábban odáig merészkedett, hogy igazságügyi forrásokra hivatkozva egyenesen a miniszterelnököt nevezte meg az államfő lemondásához vezető kegyelmi botrányban a kegyelemosztás éceszgéberének, ami éppenséggel a rágalmazás büntetőjogi tényállásának kimerítésére is alkalmas lehet.

Persze, ha ilyesmi történne, akkor Gyurcsány jó szokása szerint koncepciós eljárást kiáltana, vagy ha nem ő, akkor az amerikai nagykövet üzenne anonim módon egy meghívott futárral – mint megtörtént az 2012-ben a 2006-os rendőri túlkapásokat és abban Gyurcsány Ferenc szerepét feltáró vizsgálóbizottság jelentését követően –, hogy „tessenek befejezni a volt miniszterelnök kriminalizálását”. Hiszen az ellenzék „legerősebb pártjának” vezére koncepciós eljárásról beszélt a napokban akkor is, amikor párttársát és a rablóprivatizáció fénykorában egykori, saját vagyonosodásában is oroszlánrészt vállaló, választási csalás kísérlete, illetve súlyos testi sértés miatt elítélt Varju László és a rendőröket füstgránáttal hajigáló momentumos Fekete-Győr András marasztaló ítéletet kapott a bíróságon. Kapott Gyurcsánytól az igazságszolgáltatás is hideget-meleget.

Ne legyen kétségünk afelől sem, hogy az óbudai polgármesteri hivatalból is csak azért vittek el négy személyt szerdán a nyomozó ügyészek, mert a kerületi önkormányzatot egy DK-s polgármester vezeti, aki egyébként korábban a szocialistáknál még az etikai bizottságnak is vezetője volt. Ez a titulus azonban nem kell, hogy bárkit is megtévesszen, hiszen az MSZP-ben előfordult olyan eset is, hogy a párt Pest megyei etikai bizottságának elnöke a terézvárosi vagyonkezelő vezérigazgatójaként besétált a bankba, kinyitotta trezort, majd százhúsz millió forinttal elsétált. Később négy évet kapott emiatt, bár vélhetően az is csak koncepciós ügy lehetett.

A napokban a szocialisták pártigazgatóját is gyanúsítottként hallgatták ki, azt rónák a terhére, hogy negyven millió forint kenőpénzt kért – miután párttársa, egy volt miniszter a gyanú szerint harminc millió forintot már eltett – azért, hogy ne akadályozza egy informatikai cég tendernyertességét. Nem fogják elhinni, hogy Molnár Zsolt mivel védekezett. Ez is csak egy politikai ügy, a kormány ezzel próbálja elterelni a figyelmet a kegyelmi botrányról, s természetesen ő maga is a megtestesült ártatlanság.

De ha nem is Gyurcsány képében, látszik már a valódi baloldali fordulat, a héten ugyanis a szocialista párt társelnöke és európai parlamenti listavezetője, Kunhalmi Ágnes, illetve Tüttő Kata háttérbeszélgetésen jelentette be, hogy az MSZP szerint új arcokra, ugyanakkor bizonyított ellenzéki politikusokra van szükség Magyarországon. Nem pedig egymással foglalkozó, civakodó ellenzéki pártokra, amelyek folyamatosan ugyanazzal próbálkoznak. A baloldali amazonok leszámolnának a gyurcsányi gyűlöletpolitikával is, amely a 2002-es „köteles beszéddel” szökkent szárba, s a pedofilfegyverig bezárólag kimerítette a gyűlölet-raktárkészlet megannyi politikai termékét.

Nagy kár, hogy ez az ötlet csak azután jutott eszükbe, amikor pártjuk támogatottság tekintetében a nullához közeli tartományba küzdötte le magát.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket