Ilyen virágot illik venni Nőnapra

Rózsa

A szerelem jelképe, azonban nem mindegy, milyen színű. A piros rózsa mély érzelmeket üzen, mint a szerelem és a vágy, de jelképezi a tiszteletet, a csodálatot és az odaadást is. A rózsaszín az ártatlanságot jelképezi, ezért fiataloknak tökéletes. A fehér rózsa a megbocsájtás, az új kezdet, a tisztaság és az alázat jelképe, a narancs pedig az intenzív szenvedélyt, energiát jelenti. A sárga rózsa az egyetlen, aminek nincs romantikus jelentése: a barátság és az öröm szimbóluma.

Nárcisz

Az első tavaszi virágok egyike, gyakran adják nőnapra a férfiak. Az újrakezdés, újjászületés, a tisztelet és a viszonzatlan szerelem jelképe. Csokorban boldogságot és örömet hoz, egy szálat kapni viszont szerencsétlenséget jelent.

Tulipán

A nőiség jelképe, de szimbolizálja a sikert, a szerelmet és a gazdagságot is. A piros tulipán a szerelem virága, a sárga pedig a munkával kapcsolatos sikerekre utal.

Gyöngyvirág

A szeplőtelenséget, belső szépséget szimbolizálja.

Jácint

A kék jácint az állandóságot, a piros és a rózsaszínű a játékosságot jelképezi. A fehér jácint a szépségre utal, a sárga féltékenységet jelent, a lila pedig a bánat szimbóluma.

Gerbera

A vidámságot, a gondtalanságot jelképezi.

Frézia

Az ártatlanság és tapintatosság szimbóluma.

Írisz

A szókimondó nők tökéletes ajándéka. A lila virágok az okosságra utalnak, a sárga a szenvedély színe, a fehér a tisztaságé, a kék pedig a reményt jelképezi.

Szegfű

A piros szegfű a szerelem és a csodálat jelképe, a sárga a csalódásé és az elutasításé. A rózsaszín szegfű a nő és az anya iránt érzett szeretetet szimbolizálja, a fehér az ártatlanságot és a tiszta szerelmet jelenti, a csíkozott szegfű pedig egyértelmű elutasítást üzen.

Orchidea

A szépség, a büszkeség és az érett báj hordozója. Kifinomult ízlésű hölgyek megfelelő ajándéka, ugyanis érzékenységre, kifinomultságra utal.

Elolvasom a cikket