Nem kéne a tiltott szervezeteket pénzelni

Bekérették a moszkvai külügyminisztériumba Lynne Tracy amerikai nagykövetet, majd felszólították, hogy állítsa le az Oroszországban nemkívánatos nonprofit szervezeteknek nyújtott támogatást – közölte a diplomáciai tárca. Mint az Oroszhírek.hu oldalon olvasható, a diplomata értesítést kapott arról, hogy az Oroszországi Föderációban nemkívánatosnak minősítettek három amerikai nonprofit szervezetet.

Ezek az American Councils for International Education, a Cultural Perspectives és Institute of International Education, amelyek a nagykövetség támogatásával oroszellenes irányultságú programokat és projekteket hajtanak végre, amelyek célja befolyásoló ügynökök toborzása oktatási és kulturális csereprogramok álcája alatt – áll a közleményben.

Mint írják, a nagykövetnek átadtak egy jegyzéket is. Ebben azt követelik, szüntesse be az együttműködést ezekkel a civil szervezetekkel, és távolítsa el a nagykövetség honlapjáról és a közösségi hálózatokról oktatási projektjeik listáját is. Utóbbiak ugyanis az orosz társadalomtól idegen attitűdök és értékek népszerűsítésére irányulnak – fogalmaztak a moszkvai külügyben.

Elolvasom a cikket