Újabb videóstreamelő jelentett be komoly szigorítást

Folytatják a bevételük maximalizálását a videóstreamelő szolgáltatások, igyekeznek saját előfizetés megkötésére bírni a potyautas nézőket. Sokan vannak ugyanis olyanok, akik valaki más felhasználói fiókjával belépve veszik igénybe a szolgáltatásokat, miközben nem élnek az adott személlyel közös háztartásban – írja az Origo.

A szolgáltatók sokáig tartottak attól, hogy ha fellépnek a potyautas nézőkkel szemben, akkor a bevételnövelési ötlet visszafelé sül el, a Netflix azonban bebizonyította, hogy üzletileg biztonságos és kifizetődő ez a stratégia. Nemrég a Disney+ és a Hulu is bejelentette a Netflixhez való csatlakozását, most pedig az HBO Max is hivatalossá tette az erre vonatkozó döntését.

A lépést JB Perrette, a Warner Bros. Discovery streamingért és játékokért felelős vezetője jelentette be a Morgan Stanley által szervezett Technology, Media, and Telecom 2024 eseményen. Azt mondta: az év végétől kezdve és a jövő évbe nyúlva terveznek lecsapni a jelszómegosztásra, és a változtatásban komoly növekedési lehetőséget lát a vállalat.

Elolvasom a cikket