„Ukrajnának meg kell adni a lehetőséget, hogy a háborút orosz területre vigye”

Az orosz védelmi minisztérium vagy az ország hírszerző szolgálatának Moszkva központjában lévő épülete legitim célpontok, amelyeket meg kell támadni – jelentette ki a német parlament ellenőrző bizottságának alelnöke, Roderich Kiesewetter.

Ukrajnának meg kell adni a lehetőséget, hogy a háborút orosz területre vigye – mondta Kiesewetter kedden a német televízió Lanz című műsorának élő adásában, megjegyezve, hogy Boris Pistorius védelmi miniszter már 2023 áprilisában felszólított erre.

A magam részéről csak annyit teszek hozzá, hogy az orosz védelmi minisztériumot vagy a hírszerzést is meg kell támadni – mondta a képviselő.

Teljesen világos, hogy itt nem polgári célpontokról és nem az emberekről van szó, hanem arról, hogy megmagyarázzuk az orosz lakosságnak, hogy ők az agresszorok – tette hozzá.

A nyilatkozat a Moszkva és Berlin közötti legújabb diplomáciai vita közepette hangzott el, miután kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen német katonatisztek a Krími híd elleni merénylet lehetőségeiről beszéltek, emlékeztet az oroszhírek.hu.

Elolvasom a cikket