Kényszergyógykezelésre ítélték az újbudai rendőrgyilkost

MH/ MTI
2024. március 8. péntek. 13:54
Frissítve: 2024. március 8. 14:00

A több emberen, hivatalos személy ellen elkövetett emberölés kísérlete alól felmentette, és kényszergyógykezelését rendelte el pénteken a Fővárosi Törvényszék annak a férfinak, aki tavaly januárban halálra késelt egy vele szemben intézkedő rendőrt, és másik kettőt is megsebesített.

Kényszergyógykezelésre ítélték az újbudai rendőrgyilkost

Szabó Judit bíró ítéletetet hirdetett az Sz. Szilárd ügyében, aki ellen több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőper a Fővárosi Törvényszéken. A több emberen, hivatalos személy ellen elkövetett emberölés kísérlete alól felmentette, és kényszergyógykezelését rendelte el a törvényszék a férfinak, aki tavaly januárban halálra késelt egy vele szemben intézkedő rendőrt, és másik kettőt is megsebesített. Az ítélet indoklása szerint Sz. Szilárd a bűncselekmény idején és jelenleg is kóros elmeállapotban szenved

Fotó: MTI/Lakatos Péter

A bíróság a vádirattal egyezően állapította meg, hogy Sz. Szilárd a bűncselekmény idején és jelenleg is kóros elmeállapotban szenved. Az ítélet indokolásában egyebek mellett elhangzott, hogy a vádlott esetében a bűnismétlés veszélye fennáll, ezért indokolt a kényszergyógykezelése.

A határozat jogerős, azt az ügyész, Sz. Szilárd és a védelem is tudomásul vette.

Elolvasom a cikket