Új remény a fogyókúrázóknak

Az Ozempic mögött álló cég által gyártott tabletta kétszer olyan jó, mint az oltások, egy korai vizsgálat szerint.

A Novo Nordisk szerint a napi egy alkalommal szedett kísérleti gyógyszerét, az amikretint szedő betegek 12 hét alatt testsúlyuk 13 százalékát veszítették el.

Ehhez képest a Wegovy – az Ozempic nevű cukorbetegség elleni gyógyszer fogyókúrás változata – beadása után ugyanennyi idő elteltével hat százalék volt ez az arány.

Ugyanúgy működik, mint az injekciók, egy olyan hormont utánozva, amely teltségérzetet és a túlzásba vitt evés leállítását eredményezi.

A fogyókúrás szuper-gyógyszerek iránti kereslet az egekbe szökött, mivel a betegek hihetetlen sebességgel veszítik el a zsírt.

Az eredmények hatására a dán óriás Novo Nordisk értéke öt százalékkal megugrott, így tovább gazdagodott Elon Musk.

A WHO szerint világszerte több mint 1 milliárd ember elhízott. A felesleges zsírpárna növeli a rákos megbetegedések, a 2-es típusú cukorbetegség, a stroke, a szívbetegségek és a demencia arányát.

A gyógyszeripari cég több pénzt ér, mint Dánia teljes gazdasága együttvéve. Lars Fruergaard Jorgensen vezérigazgató szerint az elhízás elleni gyógyszerek piaca „óriási lehetőség”.

Egy sikeres tabletta, amely olyan jó, mint a fogyókúrás injekciók, áttörést jelentene, mert a betegek számára könnyebben szedhető lenne.

Elolvasom a cikket