Egyszerű, otthon elkészíthető hajpakolások az egészséges fürtökért

Kaufmann Angéla
2024. március 10. vasárnap. 5:57

Olívaolajos és tojásos maszk

Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj, 1 tojás.

A tojást felverjük és az olívaolajjal jól összekeverjük. Vigye fel a keveréket tiszta, nedves hajra, különös figyelmet fordítva a hajvégekre. Fedje le a haját zuhanysapkával, és hagyja rajta 30 perctől egy óráig. Alaposan öblítse le samponnal és vízzel. Az olívaolaj hidratálja és kondicionálja a hajat, puhává és fényessé varázsolja, míg a tojás erősíti és helyreállítja a sérült hajszálakat.

Kókuszolajos és mézes maszk

Hozzávalók: 2 evőkanál kókuszolaj, 1 evőkanál méz.

Keverje össze a kókuszolajat és a mézet, amíg jól el nem keveredik. Vigye fel a keveréket a nedves hajra, a hajvégekre összpontosítva. Hagyja hatni 30 percig, majd alaposan öblítse le samponnal és vízzel. A kókuszolaj mélyen hidratál, míg a méz fényessé és puhává varázsolja a hajat.

Joghurtos és tojásos maszk

Hozzávalók: ½ csésze natúr joghurt, 1 tojás.

A tojást felverjük és a joghurttal simára keverjük. Vigye fel a keveréket a nedves hajra, a fejbőrre és a hajgyökerekre összpontosítva. Hagyja hatni 20–30 percig, majd öblítse le hideg vízzel és samponnal. A joghurt tejsavat tartalmaz, amely segít megtisztítani a fejbőrt, és elősegíti az egészséges hajnövekedést, míg a tojásfehérje biztosítja a hajszálak erősítését.

Aloe vera és méz maszk

Hozzávalók: ¼ csésze aloe vera gél, 1 evőkanál méz.

Keverje simára az aloe vera gélt és a mézet. Vigye fel a keveréket tiszta, nedves hajra, a fejbőrre és a gyökerekre összpontosítva. Gyengéden masszírozza be, és hagyja hatni 20–30 percig. Alaposan öblítse le langyos vízzel. Az aloe vera nyugtatja a fejbőrt, csökkenti a korpásodást, és elősegíti a hajnövekedést, míg a méz nedvességet és fényt ad.

Bármilyen hajmaszk felvitele előtt feltétlenül végezzen egy gyors bőrtesztet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem allergiás az összetevőkre. Ezenkívül mindig tiszta, nedves hajjal kezdje, hogy lehetővé tegye a maszk tápanyagainak jobb felszívódását. Ha ezeket az egyszerű házi készítésű hajmaszkokat beépíti a hajápolási rutinjába, akkor egészségesebb, fényesebb és kezelhetőbb tincseket érhet el.

Elolvasom a cikket