Milák Kristóf az olimpiára készül?

A magyar sportrajongók kevés kérdést ismételgethettek többször az elmúlt szűk egy évben annál, mint hogy Milák Kristóf végzi-e az edzéseket, s ha igen, milyen intenzitással. Maga az úszó háttérbe vonult, nem nyilatkozott, most viszont egyértelmű jelet kaptunk arra nézve, hogy Milák Kristóf készül a párizsi olimpiára.

A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója ugyanis szombaton megjelent a Liszt Ferenc repülőtéren, és csatlakozott a Tenerifére, háromhetes edzőtáborba utazó társaihoz.

A legutóbbi két világbajnokságot Milák Kristóf kihagyta, s edzéstársa, illetve jó barátja, Márton Richárd is utalt a helyzet bizonytalanságára lapunknak, amikor úgy fogalmazott: úgy kell készülnie, hogy átvehesse a stafétabotot Miláktól.

Hogy Milák Kristóf szokatlan olimpiai edzésterve milyen eredménnyel jár majd, azt még nagyon korai lenne megmondani. Az azonban biztos, hogy a két nélküle rendezett világbajnokságon senki sem tudott két másodpercen belülre kerülni Milák 2022-ben Budapesten felállított világrekordjához.

Mikor versenyez legközelebb Milák Kristóf?

A magyar úszók következő fontos versenye az április 9–12-i országos bajnokság lesz, ezt másfél héttel Milákék hazatérte után rendezik a budapesti Duna Arénában.

Egyelőre nem tudjuk, hogy Milák ott valóban medencébe ugrik-e. Az biztos, hogy legutóbb a tavalyi ob-n versenyzett az úszó, aki a hosszú kihagyás előtt már 100 és 200 pillangón is megúszta a párizsi induláshoz szükséges olimpiai szintidőt.

Elolvasom a cikket