Bemutatkozott Katyusa

Az első Oroszországban született pandakölyök, Katyusa kissé félénken mutatkozott be március 8-án, nőnapon a látogatóknak.

„Katyusa 6 és fél hónapos, 16 és fél kilogrammos és egy méter hosszú, szóval már nagylány. Először jött ki erre a nyitott kifutóra, és most egész Oroszország őt figyeli” – tájékoztatott az állatkert igazgatója a Híradó tudósítása szerint.

A riportból kiderült, hogy hosszú sorokban várakoztak az emberek, hogy végre megnézhessék a pandát. Katyusa ugyanis nem ismeretlen, sőt, igazból már kisebb sztárnak számít Oroszországban: a közösségi médiában sokan követik az óriáspanda fejlődését.

Objektum doboz

A kölyök tavaly augusztus 24-én született. A szüleit, Ru Ji-t és Ding Dinget Kína négy évvel korábban ajándékozta Oroszországnak, a két ország közti diplomáciai kapcsolatok fennállásának 70. évfordulója alkalmából. Katyusa az úgynevezett kínai pandadiplomáciai programnak köszönhetően született Moszkvában. Az ázsiai ország ugyanis egyfajta gesztusként ad más országoknak a nemzeti kincsnek számító állatokból, azonban azok továbbra is Peking tulajdonát képezik.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Katyusa meddig maradhat Oroszországban. Szüleivel kapcsolatban a két ország 15 éves, 2034-ig szóló megállapodást kötött.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket