Újabb települést foglalt el az orosz hadsereg

Zaporozsjei irány

Az orosz csoportosulás Rabotino és Verbovoje települések közelében heves ellencsapásokat folytatott, miközben az ukránok megkezdték új védelmi vonalaik kiépítését.

Herszoni iránya

Az ukrán hadsereg öt hónapja sikertelenül küzd azért, hogy stabilizálja a helyzetét a krinki hídfőben, amelyre a Krím felé irányuló további offenzívához lenne szüksége. Az elmúlt hetekben az orosz hadsereg az ukrán állások jelentős részét már bevette, most folytatják a maradék felszámolását.

Avgyijevkai szárny

Ebben az irányban Berdicskén, a peremvidéken folytatódnak a harcok. Orlovka településen az orosz hadsereg a víztározó déli oldaláról nyomul előre. Tonenkoje falu szinte teljesen elpusztult; a települést szombaton foglalták el az oroszok, de a nyugati részén az ukránok ellentámadásra készülnek. Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok állítólag egyre több tartalékost küld oda.

Donyecki irány

Az orosz csapatok több aknamezőn keresztül egy kilométeres átkelést hajtott végre, majd elfoglaltak több ukrán erődítményt, miközben a drónoperátoraik a novomihajlovkai rejtekhelyeiken zaklatták az ukránokat.

A Pravda ennek kapcsán megjegyezte: külföldi elemzők azt jósolják, hogy Avgyijivka és Marjinka feladása után az ukrán hadsereg várhatóan Krasznogorovka városában próbál megkapaszkodni, amit szintén bekerítés fenyeget. Az orosz fegyveres erők délről betörtek az ukrán védelem állásaiba, a keleti oldalon megálltak, az északin Nevelszkij falu irányából folytatják a támadó hadműveleteket.

Az orosz légierő eközben folyamatosan bombázza az ukrán hadsereg erődítményeit az egykori szovjet ipartelepen.

Bahmuti irány

Az orosz hadsereg a Bahmut mellett található Ivanovszkojét ostromolja. A település több mint fele az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt áll. Bogdanivkában is folytatódnak a harcok. A település északi peremvidéke orosz ellenőrzés alatt áll, a déli peremvidék az ukránoké, a település központja úgynevezett szürke zóna. Eközben az oroszok folyamatosan támadják az ukrán katonai infrastruktúrát Csaszov Jarban.

Elolvasom a cikket