Az amerikaiak többsége szerint a világ vezetői nem tisztelik Bident

Az eredmények szerint az amerikaiak elsöprő 58 százaléka szerint Bident nem tisztelik társai, míg csak 37 százalékuk szerint igen. Ehhez képest 2021 februárjában, nem sokkal Biden beiktatása után, egy hasonló felmérésben a válaszadók 58 százaléka mondta azt, hogy szerintük Bident tisztelik.

Érdekes, hogy Biden jelenlegi megítélése a témában, bár karrierje legalacsonyabbja, valójában megegyezik elődje, a Fehér Házban és az idei elnökválasztáson riválisa, Donald Trump legmagasabb eredményével.

A Gallup szerint az eredmények Biden legutóbbi támogatottsági mutatóival egy szinten vannak. Egy februári felmérés szerint az amerikaiak 38 százaléka volt elégedett Biden teljesítményével, amely az elmúlt hét elnök közül a legalacsonyabb érték az első ciklusuk végén, míg 59 százalékuk nem volt elégedett.

A Gallup legutóbbi felmérése 1016 amerikai felnőtt telefonos megkérdezésével készült.

Biden népszerűségi mutatói hónapok óta zuhannak, mivel széles körben aggódnak a kora és egyre gyorsabban hanyatló mentális állapota miatt. A Fehér Ház egy korábbi orvosa és 83 amerikai képviselőházi republikánus képviselő a múlt hónapban még azt is javasolta, hogy a hivatalban lévő elnöknek kognitív tesztet kellene végeznie, hogy bizonyítsa alkalmasságát. Biden legutóbbi orvosi vizsgálata azonban – amely nem tartalmazott kognitív tesztet – egészségesnek és teljesen „”szolgálatra alkalmasnak” találta.

Biden 81 éves, az Egyesült Államok történetének legidősebb elnöke, és ismert arról, hogy zavarba ejtő és kínos nyilvános megjegyzéseket tesz, amelyek közül néhány vírusként terjedt el, és széles körben gúnyolódtak rajta a közösségi médiában. Az egyik legutóbbi baklövése az MSNBC-nek adott interjúja során történt múlt szombaton, amikor azt mondta, hogy Washington hibát követett el azzal, hogy bevonult Ukrajnába, holott valójában az iraki és afganisztáni invázióra utalt.

Elolvasom a cikket