Ezzel a trükkel kétszer annyi ideig maradnak meg a tulipánok

A legtöbben úgy gondolják, hogy a legjobb, ha mindig friss vizet öntünk a vázába, ez azonban valójában nem így van. Az első alkalommal a tulipánokat öt-tíz centiméteres édesvízbe kell betenni. Ezután csak friss vizet adj hozzá, de ne öntsd és cseréld ki a régit. Mi ennek az oka? A tulipánok a frissesség fokozása miatt sokkal gyorsabban nőnek, de kiöntjük a régi vizet, akkor sokkal gyorsabban elhervadnak.

Hosszú idő óta kísérleteznek ezzel.

A Kreatív Liget oldalán azt írják, hogy évszázadok óta kísérleteznek a tulipánnemesítők a fekete tulipán létrehozásával, amely Alexander Dumas ilyen című romantikus kalandregénye által lett világszerte ismert és népszerű. Egyelőre azonban senki sem járt sikerrel, azonban már létrehoztak egészen sötétlila színű egyedeket.

Azt tudta, hogy a virágnyelv szerint ha egy férfi tulipánt ajándékoz, azzal lángoló, mély érzelmeit szeretné kifejezni a választottja felé? Ez különösen igaz, ha a férfi a piros tulipán mellett teszi le a voksát, de a sárga tulipán is kifejezheti a tiszteletteljes szerelmet. Mindezt annak ellenére is, hogy a sárga általánosságban a féltékenység és az irigység színe.

Elolvasom a cikket