Kerülő úton juttatnák el a Taurus rakétákat az ukránoknak + VIDEÓ

Brit Storm Shadow rakétákat adna a német Taurus cirkálórakétákért cserébe David Cameron brit külügyminiszter, hogy aztán az utóbbiakkal fegyverezhesse fel Ukrajnát. Annalena Baerbock, a német külügyi tárca vezetője szerint ez is egy opció − számol be róla az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Olaf Scholz német kancellár, aki következetesen kizárta a Taurusok Ukrajnába küldését, belemenne-e egy ilyen megoldásba.

Objektum doboz

Botrány a Taurus rakéták körül.

Mint arról beszámoltunk, a kancellár ellenállását csak megerősítette a botrány, amelyet az robbantott ki, hogy az oroszok közzétették négy német katona lehallgatott beszélgetését, amelyben a Taurus cirkálórakétákról esett szó.

A beszélgetésből kiderül, hogy a németek szeretnék lerombolva látni a Krím félszigetet Oroszországgal összekötő kercsi hidat, és erre alkalmasnak is tartják a Taurusokat. Igaz, a kívánt hatás eléréséhez akár tíz-húsz rakétára is szükség lehet, és az egyik tiszt szerint még így sem biztos a siker – számolt be a részletekről a Frankfurter Allgemeine Zeitung német napilap.

Elolvasom a cikket