Orbán Viktor is gratulált az új magyar Oscar-díjasnak

2024. március 11. hétfő. 14:45

Az Alasdair Gray skót író regénye nyomán forgatott Szegény párák című film tizenegy jelöléséből végül négyet váltott Oscar-díjra, köztük a produkciós tervezés kategóriában. Az Oscar-gálán Mihalek Zsuzsa nevében is Shona Heath és James Price vette át a díjat, amelyhez Orbán Viktor is gratulált a magyar alkotónak.

A miniszterelnök a közösségi médiában kívánt sok sikert Mihalek Zsuzsának.

Objektum doboz

„Óriási öröm, kiváló eredmény és újabb lendület a magyar filmeseknek és az egész ágazatnak Mihalek Zsuzsa Oscar-díja Jórgosz Lánthimosz Szegény párák című, Magyarországon készült filmjéért” – fogalmazott közleményében Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, hozzátéve: Mihalek Zsuzsa hazai szakemberekből álló berendezőcsapatával filmtörténeti jelentőségű alkotás létrejöttéhez járult hozzá, amelyet világpremierje óta méltatnak és díjaznak világszerte.

„A magyar filmesek ismét bizonyították, hogy tehetségükkel, lelkesedésükkel, szorgalmukkal világszínvonalú produkciókat alkotnak, amelyek tovább növelik a magyar filmipar presztízsét a világban. Nagy örömmel gratulálok Mihalek Zsuzsának, Kemény Ildikó producernek és az egész csapatnak!” – írta a kormánybiztos.

Elolvasom a cikket