A másnaposság tünetei összetéveszthetőek egy másik betegségével

A másnaposság bosszantó lehet és megzavarhatja a mindennapi tevékenységeket, de végül magától elmúlik.

Azt, hogy mennyire intenzívek ezek a tünetek, gyakran az öregedés számlájára írják, és bár vannak bizonyítékok arra, hogy a másnaposság hatása valóban intenzívebben érezhető, ahogy öregszünk, lehet, hogy többről van szó.

Egy nemrégiben készült tanulmány rávilágított a másnaposság súlyosbodó hatásainak egy másik lehetséges okozójára: a hosszú Covidra.

A Covid-fertőzés elhúzódó hatásait tapasztaló emberek fokozott másnapossági tünetekről számoltak be, ami arra utal, hogy a vírus súlyosbíthatja az ivás utáni kellemetlenségeket.

A Stanford Egyetem kutatói interjúkat készítettek olyan személyekkel, akik még hónapokkal a fertőzés után is tapasztaltak elhúzódó tüneteket. Azt tapasztalták, hogy minden résztvevő súlyosabb másnaposságról számolt be.

Az egyik résztvevő, egy 49 éves nő megosztotta tapasztalatait, miszerint 11 hónapig szenvedett a hosszú Covidtól.

Leírta, hogy most már a borivástól is mozgásképtelennek érzi magát.

A hosszú Covid hatása az ivási szokásokra különböző korcsoportokban nyilvánvaló.

Például egy 40 éves fiatalember, aki korábban hét koktélt fogyasztott el egy este, most már egy koktéllal is nehezen boldogul, mivel az elmúlt három hónapban hosszú Covid-tüneteket tapasztalt.

Hasonlóképpen, egy 60 éves férfi és egy 36 éves nő ivási szokásait is megvizsgálták a Covid-fertőzés előtt és után.

A szakmailag lektorált tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a hosszú Covid-tüneteket mutató betegek újszerű alkoholreakciókkal és a vírus által kiváltott fokozott érzékenységgel találkoznak.

Elolvasom a cikket