Egy amerikai szakemberek által végzett tanulmány kimutatta, hogy azoknak, akik reggel fél kilenc előtt reggeliznek, alacsonyabb a vércukorszintjük, és kevesebb az esélyük arra, hogy inzulinrezisztencia alakuljon ki – írja az EurekAlert nyomán a Gismeteo.ru.
Egy friss tanulmányban dr. M. Ali és munkatársai úgy döntöttek, hogy kiderítik, milyen hatással van a reggeli az anyagcserére.
Ehhez 10 575 felnőtt adatait gyűjtötték össze. Ezután alcsoportokra osztották őket a reggeli elfogyasztásának időpontja alapján: 8:30 előtt vagy később.
A tudósok elemezték az adatokat, hogy megállapítsák, az étkezések hossza és időzítése összefüggésbe hozható-e az éhgyomri magas vércukorszinttel és az inzulinrezisztencia jeleivel.
Arra jutottak, hogy a korábban reggelizőknél alacsonyabb volt a vércukorszint.