Ételek, amelyek hatásosak lehetnek a stressz leküzdésében

A hangulat javításában, valamint a stressz, a szorongás és a depressziós tünetek csökkentésében bizonyos élelmiszerek is segíthetnek. Ezeket a Health gyűjtötte össze.

1. A zsíros halak, mint a lazac, a tonhal, a pisztráng vagy a szardínia stresszoldó vegyületeket is tartalmaz.

2. Bab és lencse: a hüvelyesekben gazdag étrend számos egészségügyi előnnyel jár a szívbetegségek kockázatának csökkentésétől a jobb hangulatig.

3. A bogyós gyümölcsök gazdagok antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületekben, valamint vitaminokban és ásványi anyagokban.

4. A matcha tea tele van hangulatjavító és stresszszabályozó vegyületekkel.

5. Alma, körte, banán és citrusfélék: a bennük található nagy mennyiségű ásványi anyag és vitamin miatt kaptak helyet a felsorolásban.

6. Leveles és keresztesvirágú zöldségek: a mángold, a spenót, a karfiol, a kelbimbó és a brokkoli magas C-vitamin, karotinoid és magnézium tartalmuk miatt segítenek a stressz leküzdésében.

7. A kendermag is kiváló magnéziumforrás: három evőkanálnyi kendermag a napi magnéziumszükséglet 50 százalékát fedezi, és más, a stresszre adott válaszban szerepet játszó alapvető tápanyagokat is biztosít, például cinket.

8. A kakaóbab és a kakaópor is segíthet a stressz enyhítésében és a hangulat javításában. Tanulmányok eredményei arra utalnak, hogy a kakaótermékek fogyasztása rövid távon javíthatja a hangulatot, illetve csökkentheti a szorongás és a depresszió tüneteit, különösen a nők esetében. Egy-egy kis kocka jobb minőségű étcsokoládé tehát nem árthat, sőt.

9. Avokádó: szintén magnéziumban és rostban gazdag táplálék.

10. Savanyú káposzta, kefír és más erjesztett élelmiszerek: ezek leginkább a bélrendszer egészségét segítik elő, de pozitívan befolyásolhatják a hangulatot és a stressz-szintet is.

Elolvasom a cikket