Ha ezeket teszi a kávéjába, csökkentheti a koleszterinszintjét

Dr. Lisa Andrews táplálkozási terapeuta elárulta, hogy az olyan összetevők, mint a zabtej, a fahéj, sőt még a kakaó is megmentheti a szívünket.

A zabtej nemcsak finom növényi alapú alternatívája a tehéntejnek és az egészségtelen tejszínnek, hanem Andrews szerint a koleszterinszint csökkentésének és ezáltal a szív egészségének erősítésének is hatékony eszköze.

„Oldható rostokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a koleszterinszint csökkentésében” – mondja a táplálkozási szakértő.

A kereskedelmi forgalomban kapható zabtej, amely adagonként két gramm rostot tartalmaz, jelentősen növeli a szívbarát rostok napi mennyiségét.

Andrews szerint a kakaó hozzáadása a kávéhoz nagyszerű ötlet lehet, ha a szív egészségét szeretné erősíteni.

„A kakaó antioxidánsok és rostok forrása is” – mondja. „Egy evőkanál kakaó két gramm élelmi rostot tartalmaz, de az előnyei nem állnak meg itt. Tanulmányok azt mutatják, hogy a tejben lévő kakaó rendszeres fogyasztása csökkentheti a rossz koleszterinszintet, és növelheti a jó koleszterinszintet.”

Egy csipet fahéj hozzáadása a kávéhoz nemcsak finom ízt ad, hanem szívvédelmet is nyújt.

„A fahéj antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek csökkenteni a gyulladást és a koleszterinszintet” – mondta el Andrews.

A fahéjkivonattal végzett vizsgálatok pozitív eredményeket mutattak ki a koleszterinszint csökkentésében. Emellett a fahéjkivonatról kimutatták, hogy csökkenti a glükóz-, az inzulin- és a koleszterinszintet azoknál az embereknél, akiknek vércukorszintjük emelkedett, amely tovább hangsúlyozza a szívbarát összetevőként való funkcióját. Ezenkívül még az anyagcserét is felgyorsíthatja.

Elolvasom a cikket