Ideje komolyabbat lépni a medvék miatt

Nem halogathatja tovább a bukaresti parlament annak a törvénynek az elfogadását, amely megelőzési és beavatkozási vadászati kvótákat ír elő a barnamedvékre. Egy statisztika szerint 2021-től múlt év végéig már több mint ezerötszáz beavatkozás történt az emberi élet védelmében.

Megszavazta a szenátus az RMDSZ törvénytervezetét, amely alapján ezután egy rendőr is átveheti a csendőr helyét a medveveszély esetén összehívott helyi bizottságban. Ezáltal gyorsabbá és hatékonyabbá válik a beavatkozás a veszélyes ragadozók ellen – írja a Székelyhon. Mint a cikkben olvasható, a tervezet elfogadásáról beszámoló RMDSZ-közlemény idézte Tánczos Barna szenátort, aki szerint 2021-től múlt év végéig már több mint ezerötszáz beavatkozás történt az emberi élet védelmében, amelyek mintegy nyolcvan százaléka a nagyvad elűzése volt.

A cikkben hozzáteszik, a bukaresti parlament nem halogathatja tovább annak a törvénynek az elfogadását, amely megelőzési és beavatkozási vadászati kvótákat ír elő a barnamedvékre, így téve lehetővé a túlszaporodás megelőzését.

Elolvasom a cikket