Óriási csatornaépítés Bécsben

Történetének legnagyobb csatornaépítési projektjébe kezdett a napokban a bécsi csatornázási művek, a Wien Kanal. A cél a Wienfluss alatt futó Wiental Kanal meghosszabbítása azért, hogy villámárvizek esetén se legyen gond a városban.

Bécs eddigi legnagyobb csatornaépítési projektje indult el a napokban – jelentette az osztrák Közszolgálati Rádió (ORF). Mint megtudhattuk, a kétszázhetven millió eurós, 2027-ben záródó projekt részeként kilenc kilométerrel meghosszabbítják a Wienfluss alatt futó Wiental Kanalt, hogy villámárvizek esetén is környezetbarát módon tudják elvezetni a hirtelen lezúduló csapadékot.

Első lépésben egy százötven négyzetméteres és tizenöt méter mély aknát alakítanak ki. Itt eresztik le jövő tavasszal a százharmincöt méter hosszú alagútfúró gépet, amely nyugat felé haladva, több mint egy év alatt éri el a létesítmény egyik végét. Ezután a fúrót visszaviszik a rajthoz, majd a másik irányba indulnak el vele. Akit érdekel a munka, az a Gaudenzdorfer Gürtelnél nyíló infocenterben tájékozódhat majd a projekt állásáról. Ugyanitt egy kiállítást is berendeznek a szennyvízkezelés bécsi történetéről. Az alagút belső átmérője három méter lesz.

Elolvasom a cikket