Ez történik a testében, ha nem iszik eleget

Mint írták, a megfelelő folyadékbevitel fontos szerepet játszik egyebek mellett a vérnyomás és a testhőmérséklet szabályozásában, a normál veseműködésben és emésztésben, az izmok és az ízületek megfelelő működésének biztosításában, valamint a jó fizikai és szellemi teljesítőképesség megtartásában is.

Ennyit igyon naponta

Az általános ajánlások szerint naponta legalább nyolc pohár folyadékot kell elfogyasztani, és ebből minimum öt pohárnak ivóvíznek kell lennie. Azonban a vízszükséglet számos tényezőtől függ, például az életkortól, a testtömegtől, az egészségi állapottól, a külső hőmérséklettől és a fizikai igénybevételtől is.

„Minél nagyobb a testtömeg, annál több folyadékra van szükségünk. Edzés során, hőségben vagy betegség (pl. lázas állapot, hányás, hasmenés) ideje alatt akár két-háromszorosára is növekedhet a folyadékszükséglet. Ilyen esetekben különösen figyeljünk a folyamatos folyadékfogyasztásra” – olvasható a bejegyzésben.

Ezért baj, ha nem iszik eleget

Az MDOSZ a vízháztartás felborulásának következményeire is kitért a posztban. Mint írták, az ember a nap folyamán folyamatosan vizet veszít, és ha ezt a mennyiséget nem pótoljuk, dehidratációról – vagyis kiszáradásról vagy vízhiányos állapotról – beszélünk.

Elolvasom a cikket