Sarolta hercegnő neve különleges titkot rejt, fontos dolgot üzent vele Katalin hercegné

A királyi család tagjai legtöbbször olyan keresztnevet, keresztneveket viselnek, melyek fontos jelentést hordoznak. Így van ez Sarolta hercegnővel is, aki a Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta a születésénél. Vezetékneve nincs, ha szüksége van rá, akkor a Mountbatten-Windsor nevet, vagy az édesapja hercegségéből származó nevet viselheti.

A Charlotte Elizabeth Diana egy tudatos választás volt, mivel a Charlotte utal Károly király nevére, aki Charles. Ezzel Katalin hercegné és Vilmos herceg előtte tisztelegtek. Egyébként a név népszerűnek számít a királyi körökben, több hercegnő, királyné viselte ezt a nevet a történelem során.

A másik név, az Elizabeth igazán egyértelműnek tűnhet, de a hercegi pár nem csupán II. Erzsébet királynőnek üzent ezzel. Katalin hercegné középső neve is az, ahogyan az édesanyja is viseli, sőt, korábban a nagymamája is Elizabeth volt, így számos családtagnak állítanak vele emléket.

A Diana pedig egyértelmű, Sarolta hercegnő az egykori walesi hercegné után kapta meg ezt a nevet. Ez a szokás egyébként nem ritka, a királyi család tagjai mindig próbálnak a számukra fontos személyeknek emléket állítani a nevekkel, részben ennek is köszönhető, hogy a keresztnevek gyakran ismétlődnek.

Elolvasom a cikket