Hihetetlen, napról napra több a rákbeteg

A tanulmány adatai alapján a 35 és 69 év közötti férfiak 37 százalékkal, míg a nők körében 33 százalékkal csökkent a halálos kimenetel valószínűsége.

Ez az adat azért is furcsa, mert a statisztikák szerint a rákos megbetegedések száma stabil növekedést mutat az elmúlt években.

A kedvező adatokhoz hozzájárult az elmúlt években a javuló tesztelés, valamint egyéb faktorok, mint például a dohányzás visszaesése is. Ennek ellenére a szakértők továbbra is a daganatos megbetegedéseket tartják az egyik legfontosabb egészségügyre nehezedő kihívásnak, ami minden második embert érint valamilyen formában.

A javuló tendencia ellenére azonban a daganatok bizonyos típusai növekvő számot mutatnak, ami aggodalommal tölti el a szakembereket világszerte. Ezek között találjuk a vese, a bőr és a száj daganatok különböző típusait is.

A leginkább aggasztó jelenség azonban, hogy ezek a megbetegedések a fiatalokat is érintik, akik azonban ritkábban, vagy egyáltalán nincsenek tesztelve, így sokkal később diagnosztizálják őket, emiatt pedig túlélési esélyeik is romlanak.

A kutatás szerint egyébként a legnagyobb visszaesés a non-Hodgkin limfómák körében tapasztalható, de a gyomorrákos megbetegedések száma is zuhant az elmúlt húsz év során.

Elolvasom a cikket