Így kerülhetjük el a veserák kialakulását

Elmondása szerint e veszélyes betegség megelőzése érdekében a normál testsúly fenntartása és a vérnyomás ellenőrzése is szükséges.

„A dohányosoknál sokkal nagyobb a veserák kialakulásának kockázata a nemdohányzókhoz képest. Az elhízás és a magas vérnyomás szintén a veserák fokozott kockázatával jár együtt. A túlsúlyos embereknél nagyobb a kockázata ennek a betegségnek” – hangsúlyozta az orvos.

Asztrahantzev megjegyezte, hogy a rendszeres testmozgás szintén hatékony intézkedés a veserák megelőzésére. Emellett elmondta, hogy a betegség kialakulásában örökletes tényező is szerepet játszik, bár a genetikai hajlam aránya a rosszindulatú daganatok kialakulásában kicsi – körülbelül 10%. Ha azonban a családban előfordult rákos megbetegedés, az ok arra, hogy jobban odafigyeljen az egészségére, és rendszeresen járjon megelőző vizsgálatokra.

Mint a kiadvány megjegyzi, ma a vesebetegségben szenvedő betegek száma eléri a világ teljes lakosságának 10%-át, és ez a szám folyamatosan növekszik. A legtöbb esetben a betegségek súlyos, krónikus jellegűek és gyakran halállal végződnek.

Elolvasom a cikket