A csodatévő szódabikarbóna

Nemcsak amiatt, mert olcsóbb, mint a tisztítószerek, de sokan azért is szeretik, mert nincs káros hatással a környezetre. Mosásnál is érdemes használni, hiszen szebbek lesznek a fehér ruhák, spórolhatsz a mosószeren, és mindemellett a gépet is tisztítja.

A mosógépet ajánlott legalább kéthavonta alaposan kitisztítani, főleg akkor, ha általában hideg vagy langyos vízzel mosol, hiszen a mosás során kioldódott szennyeződések, a mosópor és az öblítő lerakódott maradványai hosszú távon károsíthatják a gépet. A tisztításhoz indíts el egy programot ruhák nélkül, 90 fokos vízzel, és a dobba szórj három evőkanál szódabikarbónát is. Megszabadítja a szennyeződésektől a gépet.

Eltünteti a szagokat

Ha már nagyon sok a szennyeződés a mosógépben, kellemetlen, dohos szaga lehet a dobnak, és idővel ezt a ruhák is átvehetik; annál pedig nincs bosszantóbb, mint amikor a frissen mosott ruháknak állott szaga van. Ilyenkor a tisztító mosás előtt takarítsa ki a gép belsejét egy kis szódabikarbónával: keverjen hozzá annyi vizet, hogy kenhető pépet kapjon, majd alaposan törölje át vele a fiókokat, a dobot, a tömítéseket. Ezután indítsa el a forró vizes mosást.

Nem fakulnak ki a ruhák

Nemcsak a gép tisztítására érdemes szódabikarbónát használni, de a napi mosáshoz is; ha minden programhoz ad két evőkanállal, a színes ruhák hosszabb ideig szépek maradnak. Használhatja fehérítésre is: oldjon fel egy kád vízben fél kiló szódabikarbónát, áztassa bele a fehér ruhákat, majd fél óra elteltével mossa ki őket a normál programon.

Elolvasom a cikket