A Hamász szerint az izraeli hadsereg ismét segélyekre várakozó emberek tömegébe lőtt

MH/MTI
2024. március 15. péntek. 8:44

Az övezetet ellenőrző Hamász iszlamista terrorszervezet azt vetette az izraeli erők szemére, hogy tankokból és helikopterekről szándékosan lőtte a gázavárosi központ előtti tömeget.

Az izraeli hadsereg (IDF) tagadta a Hamász állítását, hozzátéve, hogy az ügyben vizsgálatot indítottak, valamint felszólította a sajtót, „ne adjon teret hamis híreknek”.

A térséget várhatóan pénteken éri el az első, segélyeket szállító hajó, amely péntek reggeli információk szerint 30 kilométerre volt a gázai partoktól.

Palesztin tisztségviselők és az ENSZ munkatársai, jóllehet üdvözölték a kezdeményezést, máris leszögezték, hogy a tengeri úton eljuttatott segélyek nem helyettesíthetik a szárazföldi segélykonvojokat.

Csütörtök este a Hamász azt közölte, átfogó béketervet mutatott be a háborúban közvetíteni igyekvő feleknek – Egyiptomnak, Katarnak, valamint az Egyesült Államoknak -, mely rendelkezne a humanitárius segélyekről, az izraeli csapatok kivonásáról és az otthonaikból elűzött gázaiak hazatéréséről, valamint a Gázai övezetben fogva tartott izraeli túszok elengedéséről is.

Elolvasom a cikket