Álházasságokkal segítették zöldkártyához a migránsokat

Négy, Los Angelesben élő embert ítéltek el Bostonban, akik egy házassági csalással foglalkozó „ügynökséget” működtettek. A cél az volt, hogy a migránsok zöldkártyát kapjanak – írta hírösszefoglalójában a Magyar Nemzet.

A hatóságok szerint a Fülöp-szigeteki állampolgárok olyan amerikaiakat toboroztak, akik az ügynökséggel dolgozó ügyfeleikkel házasodtak össze, majd a színlelet esküvők után valótlan zöldkártyakérelmet nyújtottak be több mint hatszáz esetben.

A csoport később úgy szerezte meg a zöldkártyákat, hogy a nők elleni erőszakról szóló törvény (VAWA) alapján, hamisan azt állították, hogy az okmányok nélküli ügyfeleiket az amerikai házastársak bántalmazták.

Még 2022-ben a hatóságok házassági csalás és bevándorlási dokumentumokkal kapcsolatos csalás elkövetésére irányuló összeesküvés miatt emeltek vádat. Az ötvenéves Marcialito Biol Benitezt 22 hónap börtönbüntetésre ítélték.

A nyomozás szerint az álházassággal kapcsolatos dokumentumok elkészítésének és benyújtásának ára 20 ezer és 35 ezer dollár között volt.

A bevándorlókkal kapcsolatos eset nem egyedi. Korábban egy kaliforniai nőt és édesapját ítélték börtönbüntetésre egy hasonló ügyben.

Elolvasom a cikket