Jövő héten újra találkozik ukrán kollégájával Szijjártó Péter Kijev szerint

Az ukrán elnöki hivatal vezetője és Magyarország külgazdasági és külügyminisztere megállapodott abban, hogy a jövő héten kétoldalú kormányszintű találkozót tartanak – írta közleményében a kijevi vezetés. Kiemelték azt is, hogy Andrij Jermak és Szijjártó Péter hangsúlyozták a személyes kapcsolat fontosságát, és reményüket fejezték ki, hogy kölcsönösen előnyös megoldásokat találnak a kétoldalú, napirenden lévő legnehezebb kérdésekre.

„A folyamatban lévő párbeszéd keretében Ukrajna Elnöki Hivatalának vezetője és Magyarország külgazdasági és külügyminisztere megállapodott abban, hogy rendszeresen tartják a kapcsolatot.”

Szijjártó Péter csütörtökön telefonon egyeztetett Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével. A magyar diplomata közösségi oldalán azt írta: megerősítették arra vonatkozó szándékukat, hogy folytassák az egyeztetéseket a kárpátaljai magyar közösség jogainak helyreállítása érdekében.

„Mivel a lengyel–ukrán határon kialakult feszültségek miatt egyre nő a forgalom a magyar–ukrán határon, jó hír, hogy sikerült megállapodnunk Nagyhódos és Nagypalád között egy új határátkelőhely megnyitásáról, valamint lehetővé tesszük a kamionforgalmat a beregsurányi átkelőn. Az erről szóló egyezmény szövegét véglegesítettük, így hamarosan alá is tudjuk írni” – olvasható Szijjártó Péter bejegyzésében.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket