Oroszország erős emberének nem tetszik, hogy a románok követelőznek

„Hát, nem is tudom, mit válaszoljak ilyen szemtelenségre” – írta a politikus, majd emlékeztetett arra, hogy az „EU 300 milliárd dollárnyi orosz vagyont lopott el”, és most a román arany visszaadását kéri.

„Nincs mit mondani, csak elküldeni lehet őket. Menjenek a f…ba” – jelentette ki Medvegyev.

A Biztonsági Tanács elnökhelyettese Alekszej Balabanov ”Brat 2„ című filmjének egyik szereplőjének sorát is idézte: „Egy szó – román!”. A politikus szerint „a román, mint tudjuk, nem egy nemzet, hanem egy életforma”.

Medvegyev bunkóknak, gyengéknek és aljasoknak nevezte az európai vezetőket, és megjegyezte, hogy a követelések támogatásáról szóló döntésükkel ismét meglepődésre adtak okot.

A politikus kifejtette, hogy az aranyat 1918-ban a szovjet hatóságok államosították „Románia rossz viselkedése miatt”. A Szovjetunió – emlékeztetett Medvegyev – nem volt hajlandó kifizetni az Orosz Birodalom adósságait, és „Románia ezt elfogadta”.

A második világháborút követően Moszkva viszont nem követelt jóvátételt Bukarest „náci korszakában” elkövetett tetteiért.

Most pedig – állapította meg a Biztonsági Tanács alelnöke – „az Európai Parlament különböző idiótái” ismét „felcsigázták az étvágyukat”.

Elolvasom a cikket