Peszkov: Az USA évek óta felforgató tevékenységet folytat Oroszországban

Az amerikai hírszerző ügynökségek évek óta próbálnak felforgató tevékenységeket folytatni Oroszországban is – emlékeztetett az orosz elnök sajtótitkára, Dmitrij Peszkov annak kapcsán, hogy kiderült: a CIA kőkeményen „rádolgozik” Kínára már egy ideje – derült ki a Komszomolszkaja Pravda tudósításából.

„Sok éve tapasztaljuk ezt a fajta tevékenységet. Az Egyesült Államok és az illetékes ügynökségek, a különleges szolgálatok ugyanezt tették hazánkban” – mondta a Kreml szóvivője, kommentálva a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) felforgató tevékenységéről szóló médiajelentéseket Kínában.

Előző nap a Reuters közzétett egy jelentést, amely szerint 2019-ben Donald Trump akkori amerikai elnök utasította a CIA-t, hogy indítson titkos műveletet a kínai közösségi hálózatokon. Az amerikai hírszerző ügynökök állítólag hamis online fiókokat használtak arra, hogy negatív információkat terjesszenek Hszi Csin-ping kínai vezetőről, miközben hírszerzési információkat szolgáltattak külföldi hírügynökségeknek.

Ez azért is érdekes, mert az USA-ban éppen be akarják tiltani a TikTokot az állítólagos kínai befolyásolási kísérletek miatt, erre azonban bizonyítékot még nem sikerült bemutatni.

Elolvasom a cikket