Csak ennyi kell a jó koleszterinszinthez és vérnyomáshoz

Azt is tanácsolta, hogy zárják ki az étrendből a transzzsírokat – a chipseket, a pattogatott kukoricát, a tejszínt és a cukormázas cukrászsüteményeket.

„A vérnyomás csökkentése és a koleszterin felszívódásának csökkentése érdekében fogyasszunk több omega-3 zsírsavakban gazdag és oldható rostokat tartalmazó ételt. A rostok a gyümölcsökben, a búzában, a zöldségekben, a hüvelyesekben, a hagymában, a topinambúrban és a cikóriában találhatók. Az édes szénsavas italok helyett igyunk tiszta, szénsavmentes vizet” – tette hozzá Pivovarova.

Szerinte a koleszterinszint csökkentése érdekében jobb, ha minimalizáljuk az alkoholtartalmú italok fogyasztását, mivel ezek növelik a vérnyomást, és szívelégtelenség és stroke kialakulását idézik elő.

„Próbáljon meg fogyni a súlyfeleslegtől, hagyjon fel a dohányzással, mozogjon legalább 30 percet a hét öt napján. Próbáljon meg többet mozogni a mindennapokban: lift helyett inkább lépcsőzzön, parkoljon az irodától távolabb, sétáljon az ebédszünetben, főzze az ételt úgy, hogy végig állva van, nem ül, fekszik le közben pihenni. Fizikai munkát végezzen a kertben” – foglalta össze Pivovarova.

Elolvasom a cikket