Cukorbetegséget jelezhet, ha ezt látja a kézfején

„Vannak jelek a kezünkön, amelyek azonnal elárulják, ha a magas vércukorszintünk” – olvasható a portálon.

Ettől függetlenül más tünetek is vannak, mint például az állandó szomjúság: A magas cukorszint állandó szomjúságot okozhat, mivel a szervezet megpróbálja felhígítani a vérben lévő cukrot.

Problémákat is okozhat az erekkel, különösen a szem ereivel: ha a cukorszint magas, az erek kárt tehetnek magukban, ami diabéteszes retinopátia kialakulásához vezethet. Ez az állapot látásromláshoz, egyes esetekben akár vaksághoz is vezethet.

Fontos megemlíteni a fő tünetek között a fáradtságot és az agyi problémákat: a magas vércukorszint negatívan befolyásolhatja az agyat tápláló ereket. Ez fáradtságot és gondolkodási nehézségeket okozhat, különösen a mindennapi feladatok elvégzésekor. A hirtelen hangulatváltozás, ingerlékenység szintén összefüggésbe hozható a megemelkedett cukorszintekkel.

Fokozott fogékonyság a gombás fertőzésekre: A cukorbetegek fogékonyabbak a gombás fertőzésekre, mivel a magas vércukorszint ideális táptalajt biztosít a kórokozók számára.

Kézfejen megjelenő tünetek: a száraz bőr és az ujjak bizsergése jelezheti a magas vércukorszintet, ugyanakkor a kézremegés is erre utalhat. A lassan gyógyuló, elfertőződött sebek is cukorbetegséget jelezhetnek.

Mindemellett az acetonszagú lehelet is utalhat cukorbetegségre.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalja, ajánlott orvoshoz fordulni további kivizsgálás és a cukorbetegség vagy más, a vércukorszinthez kapcsolódó állapotok esetleges diagnózisa céljából.

Elolvasom a cikket