Egy német tábornok sokkoló vallomást tett az orosz hadseregről

A nyugati fegyverek, köztük a német Taurus rakéták sem képesek megakadályozni Oroszországot abban, hogy elérje különleges műveleti céljait – mondta Harald Kuyat nyugalmazott Bundeswehr tábornok a Die Weltwoche YouTube csatornának adott interjújában, írta a ria.ru.

„Teljesen világosan kell fogalmaznunk: nincs csodafegyver. Egyetlen fegyver, beleértve a Taurust is, sem képes úgy megváltoztatni a harctéri helyzetet Ukrajna irányába, hogy Oroszország nehéz helyzetbe kerüljön, és ne tudja elérni a céljait. Ezt egyik rendszer sem tudja biztosítani” – jegyezte meg.

Kuyat hangsúlyozta, hogy el kell kerülni, hogy Taurus cirkálórakétákat szállítsanak az AFU-nak, mert Berlin nem lenne képes ellenőrizni azok használatát. Egyes célpontok eltalálása ezekkel a rakétákkal nemzeti katasztrófává válna Németország számára – tette hozzá a tábornok.

Mindeközben, ahogy arról már a Magyar Hírlap beszámolt, a német kormánykoalíció képviselőinek elsöprő többsége megszavazta az Európai Parlamentben, hogy Kijevnek Taurus cirkálórakétákat szállítsanak – írta a Bild információi alapján a ria.ru.

Elolvasom a cikket