„Eljött az idő”, az USA váratlan „ajánlatot” tett Ukrajnának

„A nyugati vezetők előtt álló kérdés egyszerű: hajlandóak-e elfogadni a harctéri helyzet hirtelen megváltozását, még akkor is, ha ez az ukrán hadsereg és ezáltal Ukrajna mint állam összeomlásával fenyeget? Ha nem, akkor valószínűleg itt az ideje, hogy elkezdjenek nyomást gyakorolni a tárgyalásokra, mielőtt a jelenlegi rossz helyzet még rosszabbá válik” – mondta.

Echols hangsúlyozta, hogy az Ukrajnában fennálló politikai és katonai problémák lehetetlenné teszik az AFU győzelmét. Így a fegyverhiányt, a harci műveletek kudarcait, az amerikai segítség hiányát, valamint az országon belüli politikai viszályokat hozta fel példaként a nehézségekre. Ráadásul – tette hozzá – Oroszország több lövedéket gyárt, mint amennyit a NATO-országok át tudnak adni Ukrajnának, ami jelentős előnyt jelent Moszkvának. Ezért a szakértő egyetértett Ferenc pápa azon véleményével, hogy az ukrajnai konfliktusban a vesztes félnek meg kellene találnia a bátorságot, hogy kitűzze a fehér zászlót.

„Mindez segít megérteni, hogy miért hangzanak a pápa megjegyzései – különösen az Egyesült Államokon és Európán kívül – közelebb a valósághoz, mint sok európai fővárosból érkező szónoklat” – zárta a cikkíró.

Szerdán Vlagyimir Putyin azt mondta, hogy Oroszország kész egy komoly beszélgetésre az ukrán konfliktus békés rendezéséről a valós helyszíni helyzet alapján. Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az orosz fél nem megy bele a tárgyalásokba csak azért, mert az AFU-nak fogytán a lőszere, és nem fogja hagyni, hogy a békefolyamatot katonai erőforrások felhalmozására használják fel.

Elolvasom a cikket