Kifejlesztették a tükröt, amely képes előre jelezni a betegségeket

Ez a „varázslatos” eszköz lehetővé teszi, hogy a fejlett mesterséges intelligencia-technológia segítségével tanulmányozza egy személy arcát, és felmérje a bőrén lévő erek állapotát.

A MagicMirror elve hihetetlenül egyszerű: a felhasználó egyszerűen leül egy 21,5 hüvelykes képernyő elé, és nem mozdul. A tükör automatikusan letapogatja az arcot, és az adatokat egy speciális felhőbe továbbítja, ahol azokat algoritmusok elemzik. Ez a folyamat szabadalmaztatott transzdermális optikai képalkotó technológián alapul – számolt be a CNET.

Az elemzés eredményei nemcsak olyan alapvető paramétereket tartalmaznak, mint az életkor és a stressz-szint, hanem olyan összetettebb jellemzőket is, mint a vérnyomás, a testtömegindex, a szívritmus-variabilitás és a légzésszám. Sőt, ezen adatok alapján a mesterséges intelligencia figyelmeztetni tudja a felhasználót a különböző betegségek, köztük a szív- és érrendszeri problémák, a cukorbetegség és az olyan pszichológiai rendellenességek, mint a szorongásos zavar és a depresszió kialakulásának lehetséges kockázataira.

Bár a jövőben akár okostelefonokba is be lehetne építeni az ilyen technológiát, a jelenlegi tervek szerint az Anura MagicMirror-t edzőtermekben, klinikákon és szépségszalonokban fogják használni.

Fontos megjegyezni, hogy a fejlesztők leszögezik, hogy a készülék nem orvosi eszköz, és az eredményeit különböző tényezők, például a smink, a világítás és a felhasználó mozgása befolyásolhatják.

Elolvasom a cikket