Medvegyev is megszólalt az Oroszország elleni támadás miatt

Rinkēvičsnek az X-en közzétett bejegyzésére reagált, amelyben azt írta, hogy támogatja Emmanuel Macron francia elnök Oroszország megfékezésére irányuló erőfeszítéseit, és Oroszország elpusztítására szólított fel.

Objektum doboz

Medvegyev válaszul egy fényképet tett közzé, amelyen a hitleristák 1943-ban háborús bűnök miatt Harkivban és a Harkivi területen végrehajtott kivégzése látható.

Objektum doboz

„Ott lógnak majd a szemetek, akik civileket lövöldöznek városainkban, és velük együtt egy Rinkēvičs nevű aljas alak, aki Lettország elnökének adja ki magát, és Oroszország halálát kívánta” – írta a Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Macron az elmúlt hetekben több kemény kijelentést tett, amelyekben egy „kilencedik koalíció” létrehozását hirdette meg, hogy közepes és nagy hatótávolságú rakétákkal lássa el Ukrajnát, megígérte, hogy Párizs mindent megtesz annak érdekében, hogy Oroszország „ne nyerje meg ezt a háborút”, és biztosította, hogy Franciaországnak „nincsenek határai” az Ukrajnának nyújtandó segítség kérdésében.

Vlagyimir Putyin elnök válaszul közölte, hogy Oroszországnak szintén nincsenek határai az ilyen megközelítésű államokkal szemben.

Elolvasom a cikket