Vucsics: A világ két forgatókönyvvel néz szembe, miszerint vagy kitör a III. világháború vagy megkezdődik a tűzszünet Ukrajnában

Vucsics szerint van egy forgatókönyv – vagy a Nyugat megy a teljes konfliktus irányába Oroszországgal, mivel egyáltalán nem könnyű, sőt lehetetlen jelenleg megállítani az orosz hadsereget a harctéren, vagy pedig az USA és Kína segítségével „valamiféle hosszú távú tűzszünetet fog kötni, ha nem jön létre tartós béke, ami hatalmas megkönnyebbülést jelentene a világ számára”. Ha a dolgok a konfliktus irányába mennének, tette hozzá Vucsics, „senki sem nyerne semmit” – jegyezte meg a Politika.

„Attól tartok, hogy az első világháború után, amelyet nagy háborúnak neveztünk, és a második világháború után, amelynek a legtöbb áldozata volt, ez az új konfliktus még több áldozattal fog járni, különösen a szemben álló felek nukleáris képességei miatt” – mondta Vucsics.

Az elnök hozzátette, hogy az új világkonfliktus Szerbiát is érinteni fogja.

Mint a szerb elnök hangsúlyozta: „Minden értelemben, a biztonság, a gazdaság és a politika szempontjából minket is érinteni fog. Mindkét megoldásra készen kell állnunk, és gyorsan közeledünk az egyik vagy a másik megoldáshoz, és ez a következő 100 napban kiderül” – írja a Politika című napilap.

Elolvasom a cikket