A rejtélyes haláleset miatt négy éve tart a találgatás

Lezáródott a nyomozás Stephen Willits halálának ügyében, aki 2020 augusztusában órákkal a leánykérés után a halálba zuhant egy korfui szálloda erkélyéről. A rendőrség arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy nem lehet megállapítani, hogy baleset, vagy öngyilkossági kísérlet okozta a férfi halálát, idézte fel a titokzatos esetet a metropol.hu.

Annyi biztos, hogy Stephen ittas volt, amikor éjszaka a kedvesével visszatért a szobájukba, és amíg a barátnője elment mosdóra, addig a férfi kizuhant a harmadik emeletről és szörnyet halt.

A vizsgálat során felmerült számos lehetséges ok, például a férfi enyhe depressziója, de állítólag nem voltak öngyilkos hajlamai, és nem foglalkozott a halállal. Ráadásul élete egyik legboldogabb napjának érezhette, hiszen a festői szépségű szigeten nyaralt élete szerelmével, akinek aznap meg is kérte a kezét.

Stephen nővére így emlékezett meg elhunyt testvéréről a DailyStarnak: „Ő volt a valaha élt legkedvesebb ember, nem volt egy rossz porcikája sem a testének. Ő volt a valaha volt legjobb testvér és nagybácsi.”

A haláleset vizsgálatát vezető halottkém Daniel Howe is tanácstalannak bizonyult: „Stephen meghalt, amikor leesett a magasból. Megállapítást nyert, hogy ittas volt az esés során, de azt, hogy miért közeledett az erkély felé, azt nem tudtam megállapítani” – ismerte el a szakértő.

Elolvasom a cikket