
„Szörnyen savanyú szag volt” – mondta Martin Mlynarčík séf.
Előfordult, hogy a konyhában csapta meg az orrukat a bűz, máskor pedig kint az asztaloknál érezték a nagyon kellemetlen szagot.
„Az étterembe való belépéskor a vásárlók 90 százaléka visszafordult és továbbállt” – mesélte Štefan Kerdík étteremtulajdonos.
A vendégek magyarázatot követeltek.
„Kitaláltunk valamit, mert nem tudtuk megmondani, miről lehet szó” – mondta a tulajdonos.
Többször kitakarítottak, fertőtlenítették a bútorokat, kicserélték az összes szifont, még a fal egy részét is lebontották.
„A csatornát a szakemberek átnézték egy kamerával. Megnéztük a tetőt, hátha elpusztult valami állat odafönt” – magyarázta az étterem séfje.
A tulajdonos radikális megoldáson is gondolkodott, mégpedig az épület lebontásán, de elvetette ezt a tervet, mert nem lett volna rá pénzügyi keret.
Egyszer csak egy férfi megoldotta a hatalmas problémát.
„Egy férfi megkeresett minket, és azt mondta, hogy ő már találkozott ilyen bűzzel, és ezt a dolgot a vadászboltban árusítják” – mondta az étteremtulajdonos.
Erős, koncentrált emberi izzadság aromája van. Arra használják, hogy elriassza a vadon élő állatokat olyan helyekről, ahol nem látják őket szívesen.
A kameráknak köszönhetően ezután pár nap alatt végre minden kiderült.
„Egy illető fecskendővel nyomta bele az épület falába, a polisztirolba és az ajtóba ezt a vegyi anyagot” – jelentette ki Štefan Kerdík.
Az elkövetőt a lebukása után átadtak a rendőrségnek.
A tulajdonos nem ismeri a férfit, de úgy véli, egy konkurens vállalkozó állhat az egész mögött, aki megbízta az elkövetőt ezzel a piszkos munkával.