Hihetetlen, mi okozott egy évig elviselhetetlen bűzt egy étteremben

„Szörnyen savanyú szag volt” – mondta Martin Mlynarčík séf.

Előfordult, hogy a konyhában csapta meg az orrukat a bűz, máskor pedig kint az asztaloknál érezték a nagyon kellemetlen szagot.

„Az étterembe való belépéskor a vásárlók 90 százaléka visszafordult és továbbállt” – mesélte Štefan Kerdík étteremtulajdonos.

A vendégek magyarázatot követeltek.

„Kitaláltunk valamit, mert nem tudtuk megmondani, miről lehet szó” – mondta a tulajdonos.

Többször kitakarítottak, fertőtlenítették a bútorokat, kicserélték az összes szifont, még a fal egy részét is lebontották.

„A csatornát a szakemberek átnézték egy kamerával. Megnéztük a tetőt, hátha elpusztult valami állat odafönt” – magyarázta az étterem séfje.

A tulajdonos radikális megoldáson is gondolkodott, mégpedig az épület lebontásán, de elvetette ezt a tervet, mert nem lett volna rá pénzügyi keret.

Egyszer csak egy férfi megoldotta a hatalmas problémát.

„Egy férfi megkeresett minket, és azt mondta, hogy ő már találkozott ilyen bűzzel, és ezt a dolgot a vadászboltban árusítják” – mondta az étteremtulajdonos.

Erős, koncentrált emberi izzadság aromája van. Arra használják, hogy elriassza a vadon élő állatokat olyan helyekről, ahol nem látják őket szívesen.

A kameráknak köszönhetően ezután pár nap alatt végre minden kiderült.

„Egy illető fecskendővel nyomta bele az épület falába, a polisztirolba és az ajtóba ezt a vegyi anyagot” – jelentette ki Štefan Kerdík.

Az elkövetőt a lebukása után átadtak a rendőrségnek.

A tulajdonos nem ismeri a férfit, de úgy véli, egy konkurens vállalkozó állhat az egész mögött, aki megbízta az elkövetőt ezzel a piszkos munkával.

Elolvasom a cikket