Hol az igazi tavasz?

Vasárnap eleinte még borongós lesz az idő, és itt kisebb eső is előfordulhat. A nap folyamán országszerte naposra fordul az idő, majd a Dunántúlon megnövekszik a gomolyfelhőzet. Délelőtt még erős lesz az ÉNy-i szél, a hőmérséklet pedig 14 fok körül fog alakulni.

Hétfőn délelőtt változóan, majd erősen felhős lesz az ég. Estig csak elszórtan lehet zápor, majd estétől nyugaton eső kezdődik. 10-15 fok várható. Emellett gyenge marad a légmozgás.

A hét második napján kezdetben borongós idő várható, majd észak felől csökken a felhőzet. Délelőtt még több helyen eshet az eső. Marad a 10-15 fokos maximum.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás, végre azonban csapadék nélkül. Reggel gyenge fagy előfordulhat, délután is hűvös lesz 10-12 fokos csúcsokkal – számolt be róla a Köpönyeg.hu.

Fáj a feje? Emiatt lehet

A meteorológiai weboldal beszámolt arról is, hogy jelenleg gyenge hidegfronti hatás terheli a szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Elolvasom a cikket