Mit is jelentenek valójában a rémálmok?

A szakemberek szerint az esés, zuhanás megjelenése arra utal, hogy rejtegetünk egy félelmet, vagy tehetetlennek, netán túlterheltnek érezzük magunkat, ezek az álmok ugyanis a kiszolgáltatottság érzésén alapulnak. Az is lehetséges, hogy az esés a tudatalatti figyelmeztetés: legyünk óvatosak és próbáljuk nem elveszíteni az irányítást az életünk felett.

Aki álmában menekül, valószínűleg valamilyen stresszel küzd – írja a Daily Star. Néha ezek az álmok a harag érzéséből fakadhatnak, és azt tudatosítják, hogy vigyázni kell az esetleges fenyegetésekkel.

A fogak kihullása az alváselemzők szerint az életben megjelenő bizonytalanságot jeleníti meg. Ez a rémisztő momentum gyakran összefügg azzal, ha valaki nem érzi magát vonzónak vagy önbizalomhiányban szenved. A kommunikációval való küzdelem is oka lehet ezeknek az vízióknak, mivel a kihulló fogak megnehezíthetik a beszédet.

Sokan megborzongunk a gondolattól, hogy elfelejtünk reggel felöltözni. Meztelennek lenni az álomban annak a jele, hogy az érintett kiszolgáltatottnak érzi magát. Néha azonban a meztelenségről szóló álmok pont ennek az ellenkezőjére utalnak, arra, hogy az ember jól érzi magát a bőrében!

Így kerülhetjük el a rémálmokat!

A kutatók azt is elárulták, hogy a rémálmok elkerülhetők, ha rendszer van az életünkben. Fontos, hogy még éjfél előtt, egy megszokott időpontban térjünk nyugovóra és szokásos időben keljünk. A biológiai órát fontos szem előtt tartani, ezért ha nem pihenünk eleget, vagy a felsoroltak valamelyikén változtatunk, a rémálmok visszatérhetnek.

Elolvasom a cikket