Hátborzongató halálesetek Hollywoodból

Hollywoodot általában a csillogással, sztárokkal és azok pompás életével azonosítják. Többnyire így is van, a legtöbb világsztár valóban mesébe illő életet él, csodás házban, óriási vagyonnal… a csillogás mögött azonban megbújik a fekete oldal is. Hollywood történelmében számos kegyetlen gyilkosság található, melyek azóta is lázban tartják a világot.

Fekete Dália – Elisabeth Short

1947-ben Hollywood történetének egyik legkegyetlenebb gyilkossága történt. Bár az áldozat nem híresség volt, halála után mégis azzá vált. A brutális gyilkosság óriási port kavart, bejárta a világot, áldozata pedig ismertebb lett, mint sok akkori hollywoodi színésznő…

Short megcsonkított holttestére egy babakocsit toló édesanya talált rá, amikor épp áttolta rajta gyermekét. Először a sokkot kapott nő azt hitte, egy próbababában akadt meg a kocsi kereke, később azonban látta, hogy egy valódi holttestről, illetve annak egy részéről van szó.

Az áldozatot a derekánál kettévágták, két oldalon szájától a füléig felhasították, levágták az egyik mellét és több testrészéből is hiányzott egy-egy darab.
A nő holttestét alaposan megtisztították és pózba helyezték a gyilkosság után, mintha egy fotós kamerája előtt állna modellt. A boncolási jegyzőkönyv megállapította, hogy a fiatal nő az őt ért ütések következtében halt meg, testét halála után csonkolták.

Elisabeth Short gyilkosát sosem találták meg. Számos teória létezik a halálával kapcsolatban, több százan állították, hogy ők ölték meg a 22 éves lányt, ám mindegyik tanúvallomás hamisnak bizonyult. Az igazi tettes sosem került elő.

Sharon Tate

Roman Polanski, híres amerikai rendező nyolc hónapos várandós feleségét, Sharon Tate-et 1969-ben gyilkolták meg brutális módon a hírhedt Manson-banda tagjai.

A gyönyörű, fiatal színésznő karrierje elején volt, sokan ígéretes jövőt jósoltak neki. Az eleinte szexszimbólumként emlegetett sztár sosem tudta bebizonyítani, mennyire tehetséges.

A 26 éves színésznőt és szíve alatt hordott magzatát saját otthonában, több késszúrással végezték ki. Hiába könyörgött az életéért, a Manson szekta 20 éves tagja kegyetlenül és hidegvérrel ölte meg őt és a házban tartózkodó másik négy embert is. Az okokra a mai napig nem derült fény.

Phil Hartman

Phil Hartman a 80-as évek végén vált Amerika egyik leghíresebb komikusává.

Karrierjének felesége, Brynn Hartman vetett véget. A komikus felesége drog-és alkoholproblémákkal küzdött, emiatt pedig a házaspár sokat veszekedett egymással. Ebből a függőségi problémából kialakult konfliktus vezetett odáig, hogy a drogmámorban úszó feleség több késszúrással végzett férjével, amíg az aludt.

Natalie Wood

A legendásan szép és tehetséges színésznő halála máig megoldatlan. A West Side Story ikonikus szereplője 1981 nyarán férjével és egy szintén színész ismerősükkel vett részt egy hajókiránduláson, ahonnan már sosem tért vissza. A színésznő holttestére egy mérfölddel a hajótól bukkantak rá, a víz felszínén lebegett. Eleinte balesetnek állították be, később azonban újra nyitották az ügyet, ám megoldásra nem jutottak: a hajón tartózkodók egyike sem akart vallani a történtekről.

Dorothy Stratten

20 éves korában hunyt el a nyuszis magazinok egykori sztárja, aki később színésznőként vált ismertté. Tragikus halálát férje okozta, aki nem törődött bele abba, hogy a híresség el akar válni tőle.

19 éves korában ment feleségül Dorothy egy kétes hírű, nőket is futtató alvilági alakhoz. Ekkor még csak fotómodell volt. Férje kezdte egyengetni karrierjét, ám amikor a színésznő egyre feljebb jutott, a férj a féltékenykedésével tönkretette a kapcsolatukat. A színésznő beadta a válópert, mielőtt azonban kimondhatták volna a válást, férje megerőszakolta, majd brutális kegyetlenséggel megölte őt. A szörnyű gyilkosság után az elkövető is végzett magával.

Elolvasom a cikket