Kreml: Az USA véleménye az elnökválasztásról nekünk egyáltalán nem fontos

Korábban az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács (NSC) egyik tisztségviselője újságíróknak azt mondta, hogy Washington az orosz elnökválasztást „sem szabadnak, sem tisztességesnek” minősítette.

„Kategorikusan elutasítjuk ezt az értékelést. Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap késő este újságíróknak nyilatkozva megjegyezte, hogy az ilyen értékelések teljesen várhatóak és kiszámíthatók” – mondta Peszkov, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok „mélyen érintett” az ukrajnai konfliktusban.

„Ami azt illeti, ez az ország ellenünk harcol. Nyilvánvalóan más értékelésekre aligha lehetett számítani, bár, hadd ismételjem meg: Kategorikusan nem értünk egyet velük, és ez egy olyan vélemény, amelyet nem vagyunk hajlandók figyelembe venni, és ezekben a napokban nem is fontos számunkra” – hangsúlyozta.

Oroszországban március 15-17. között tartották az első háromnapos elnökválasztást. A távoli elektronikus szavazást – szintén első ízben – az ország 29 régiójában, azaz mintegy harmadában vehették igénybe a választók. A Központi Választási Bizottság közölte, hogy 99,43 százalékos feldolgozása után Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a szavazatok 87,32 százalékával elsöprő fölénnyel vezetett három riválisa előtt.

Elolvasom a cikket