Az orvos elárulta, mely élelmiszerekkel csökkenthetjük a demencia kockázatát

Ali az agy egészségét szolgáló első termékként a zsíros halakat, például a lazacot és a tonhalat nevezte meg. Szerinte a pozitív hatás a halakban gazdag omega-3 zsírsavaknak köszönhető. A táplálkozási szakember szerint a szervezet telítése ezekkel a legegyszerűbb módja annak, hogy az agy és az egész szervezet működőképes maradjon.

Ali azt is tanácsolta, hogy a bogyós gyümölcsöket is vegyük be az étrendbe. Elmondta, hogy egy tanulmány bebizonyította, hogy ha középkorúaktól kezdve naponta fogyasztunk málnát áfonyát és más bogyós gyümölcsöket, akkor a későbbi évek demenciájának és Alzheimer-kórjának kialakulásának esélye csökken. Ali a dióféléket nevezte meg az agy számára szükséges harmadik terméknek.

A táplálkozási szakértő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy semmilyen étrend nem garantálja bizonyos betegségek hiányát. Azonban szerinte már kis változtatások is növelik az esélyét annak, hogy hosszabb ideig egészségesek maradjunk.

Elolvasom a cikket