Ezek az Alzheimer-kór tünetei, amelyek sürgős orvosi ellátást igényelnek

Megnevezte a betegség két tünetét is, amelyek a lehető legsürgősebb orvoshoz fordulást igénylik.

Először is Melekhin szerint akkor kell résen lenni, ha valakinek nehézségei vannak a mondatok felépítésével, az információk észlelésével és kinyerésével, ha elkezd zavarosan beszélni.

A szakember megjegyezte, hogy néha a betegség korai szakaszában az emberek olyan valós eseményekre kezdenek gondolni, amelyek a valóságban nem történtek meg. Ez a probléma azonban a későbbi szakaszokban is megjelenhet – pontosított a szomnológus.

„Szintén ne hagyja figyelmen kívül, hogy ha az illető kezd elfelejteni egyszerű dolgokat – például kulcsok és telefon, és ez a feledékenység gyakori” – mondta Melekhin. Elmagyarázta, hogy akkor kell résen lenni, ha az ilyen feledékenység havonta öt-tíz vagy annál több alkalommal fordul elő.

„Ha valakinek problémái kezdenek lenni a beszéddel, a saját emlékeivel, a térbeli tájékozódással, nem szabad várni, hanem szakemberekhez kell fordulni, hogy diagnózist kapjunk” – sürgetett a klinikai pszichológus. Biztosított arról, hogy ha időben diagnosztizálják, az orvosok olyan terápiát írnak elő, amely lelassítja a romboló folyamatokat.

Elolvasom a cikket