Kommandósok törtek be egy amerikai nagymamához

Egy amerikai nagymamának négymillió dolláros (1,5 milliárd forint) kártérítést ítélt meg a bíróság, miután 2022-ben egy kommandós osztag hibázott, és rátörte az ajtót. Az Apple Find My applikációja küldte a denveri rendőröket a nő házához, de az órákig tartó keresés után sem találták meg a lopott teherautót és a fegyvereket, ami után nyomoztak – írta meg az Origo.

2022. január 4-én a 78 éves Ruby Johnson épp tévét nézett, amikor hallotta, hogy hangosbemondón szólítja fel egy kommandó osztag a házban tartózkodókat, hogy felemelt kézzel jöjjenek ki.

A nagymama fürdőköpenyben, fejkendőben és papucsban lépett ki a bejárati ajtón, és döbbenten látta, hogy egy páncélozott autó parkol a gyepén.

Objektum doboz

A rendőrség egy kisteherautót és fegyvereket keresett, amit előző nap loptak el egy denveri szálloda parkolóházából. A rendőrség a kisteherautóban hagyott iPhone-on lévő Find My iPhone alkalmazás jelzése alapján kapott házkutatási parancsot.

„Amikor kijöttem, megkérdezték tőlem: »Van magánál fegyver?« Azt mondtam: »Nem, miért lenne nálam fegyver?«”

Objektum doboz

A denveri bíró négymillió dolláros (1,5 milliárd forint) kártérítést ítélt meg az idős nőnek, miután a kommandós rajtaütés során a rendőrök szinte kizárólag az Apple Find My iPhone szoftverére támaszkodtak, és téves címen razziáztak.

Az esküdtek arra a következtetésre jutottak, hogy a Denveri Rendőrség megsértette az állam alkotmányát, amikor elhamarkodottan, alapos ok nélkül kértek házkutatási parancsot Ruby Johnson otthonára – írta az ACLU of Colorado, ami Johnson nevében indított pert.

Elolvasom a cikket