Medvegyev nem tudja eldönteni, hogy „infantilizmus, ostobaság vagy szimplán pofátlanság”?

Minden egyes beszéd, minden nap egy gyöngyszem, írta Telegram-oldalán Dmitrij Medvegyev. Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint a nyugati vezetők háborús retorikájáról nem tudni, hogy az „infantilizmus, ostobaság vagy szimplán pofátlanság” – írta meg a Magyar Nemzet.

Minden egyes beszéd, minden nap egy gyöngyszem, írta Telegram-oldalán Dmitrij Medvegyev. Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint a nyugati vezetők háborús retorikájáról nem tudni, hogy az „infantilizmus, ostobaság vagy szimplán pofátlanság.”

Itt van a főbékavezér. A Krímben (azaz Oroszországban) partra szálló franciákkal riogat, de megesküszik, hogy hívás esetén azonnal válaszol Vlagyimir Putyinnak. Micsoda következetes és bátor ember! – írja szokásos szókimondó stílusában Medvegyev.

A kolbászgyárosok még tovább mentek: azt mondják, hogy mi már nem tekintjük Vlagyimir Putyint elnöknek, de tárgyalni fogunk vele. A kérdés akkor az, hogy ki ő számukra, ha nem rendelkezik a szükséges legitimitással? És mi az ára az ilyen tárgyalásoknak? – folytatta.

Pindostan tisztviselői még ennél is szemtelenebbek. Nyíltan és szemérmetlenül hibrid háborút folytatnak ellenünk. Mindent felhasználnak ebben a háborúban: hatalmas fegyverszállításokat az ellenségnek, katonai szakembereik kiküldését és hírszerzőik munkáját. És aztán azt mondják, hogy újra akarjuk kezdeni a fegyverekről szóló stratégiai párbeszédet – fogalmazott Medvegyev az Egyesült Államokra célozva az orosz szlengben az országra használt gúnyos kifejezéssel.

A volt orosz elnök szerint ezek a kijelentések olyanok, mintha a második világháborúban Hitlerrel a támadófegyverek számának csökkentéséről tárgyaltak volna. Hozzátette, a valóságban ezek hazugságok és manipulációk a nyugati politikusok részéről hatalmuk fenntartása érdekében.

Elolvasom a cikket