Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma különrepülőgépet küldött a Pionyer bányabaleset mentési munkáinak segítésére

MH/MTI
2024. március 20. szerda. 13:52

Bányamentőkkel és mérnökökkel a fedélzetén leszállt szerdán az orosz távol-keleti Amuri terület székhelye, Blagovescsenszk repülőterén az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának különrepülőgépe, hogy segítséget nyújtson a Pionyer bányában történt szerencsétlenséget követő mentési munkálatokban – közölte a Telegramon a küldöttséget fogadó Vaszilij Orlov kormányzó.

Március 18-án a Pionyer aranybányában kőzetomlás történt, minek következtében 13 vájár a föld alatt rekedt. Jelenleg folynak a mentési munkálatok, melyeket megnehezít a feltörő talajvíz. Alekszandr Kurenkov, a rendkívüli helyzetek minisztere és Vaszilij Orlov kormányzó jelentést tett Vlagyimir Putyin elnöknek a kialakult helyzetről. A régióban rendkívüli helyzetet hirdettek, és minden rendelkezésre álló erőt és eszközt mozgósítottak.

A különrepülőgép nagy teljesítményű szivattyúkat és egyéb felszerelést, köztük hidraulikus és pneumatikai berendezéseket is vitt magával, valamint úgynevezett videószemet, amely 300 méter mélységig képes leereszkedni.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának csapatát Anatolij Szuprunovszkij miniszterhelyettes vezeti.

Elolvasom a cikket