Az ukránok megölték az állatkert kedvencét

Ukrajna az elmúlt héten, az orosz elnökválasztás előtt és alatt Belgorodot és a környező régiót vette célba, mivel erői a frontvonal mentén mindenhol kudarcot vallottak. Bár az orosz légvédelemnek sikerült lelőnie néhány rakétát, egy részük mégis átjutott.

“Grandi, a kedvenc Bennett-kengurunk meghalt az ágyúzásban” – olvasható az állatkert VK-oldalán kedden közzétett közleményben. “Az [egzotikus állatok területe] és a kenguru-kerítés megrongálódott a repeszdaraboktól. Sajnos Grandi ekkor kint volt…”.

A bennett-kenguru az északkelet-ausztráliai Queenslandben honos. Grandi 2019 végén érkezett Belgorodba Szentpétervárról, és a leírás szerint “barátságos, szelíd és abszolút félelmet nem ismerő”. Az állatkert munkatársai szerint nagyon szerette, ha kézből etetik, a szőlőt kedvelte.

A végzetes csapás abban az időszakban történt, amikor az erszényesek az újszülötteket az erszényükben táplálják. Grandi 2022-ben hozta világra első utódját, és az állatkert reménykedett abban, hogy ismét vemhes lesz. Amint a körülmények lehetővé teszik, boncolást végeznek.

“Most azt kívánjuk, bárcsak ne lenne senki az erszényében. Nincsenek szavak, amelyek kifejezhetnék a fájdalmat. És a dühöt. És a tehetetlenséget. Soha nem fogunk elfelejteni téged. Ha vége lesz ennek a valóságos rémálomnak, Grandi, a te tiszteletedre ültetjük a legfinomabb szőlőt az erdőnkben!” – írta az állatkert.

Elolvasom a cikket